‘Heel en beleef de magische kracht van je vrouwenlijn!’

Een workshop voor vrouwen over de relatie tussen moeders en dochters door de generaties heen.

De relatie tussen jou en je moeder wordt gevoed door ontelbare generaties vrouwen  vóór jullie. Alles wat is beleefd, positief en negatief, heeft invloed op volgende generaties. Je houdt van je moeder maar soms wordt je geraakt door de verschillen tussen jullie. Ook al zie en spreek je elkaar regelmatig, er kan toch afstand bestaan in het contact. Jij bent niet de enige dochter die dit ervaart. 

De relatie met mijn moeder was op het oog een goede relatie. Ze was betrokken en vriendelijk. We hadden nooit ruzie en toch stoorde ik me aan haar.  Ik voelde me niet echt verbonden met haar, maar sprak me niet uit. Ik keek altijd wat jaloers naar vrouwen die in mijn ogen een warmer contact hadden met hun moeder. Kort na haar overlijden, beleefde ik in een vrouwenlijnworkshop de pijn, het gemis en het onuitgesproken verdriet die er schuil was gegaan achter het glimlachen en de stilte. Voor het eerst kreeg ik inzicht in de verhoudingen tussen mijn voormoeders die de  relatie met mijn moeder zo beïnvloed had.

Langzaam maar zeker heb ik sindsdien geleerd om de schaamte en afstandelijkheid te veranderen in liefdevolle gevoelens voor mezelf en mijn voormoeders. Het heeft veel in beweging gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling als vrouw en moeder van mijn dochters.

Ondertussen organiseer ik zelf al enige jaren deze workshops. In een kleine groep vrouwen openen en onderzoeken we met elkaar wat er gezien wil worden. Het levert elke keer bijzondere, intense en liefdevolle belevingen op. Wil jij:

  • ervaren wat er op de achtergrond speelt in jouw vrouwenlijn?
  • welke onderliggende verhoudingen bestaan tussen je moeder en haar moeder
  • welke gevoelens onder de oppervlakte aanwezig zijn
  • ontdekken wat jouw plek en de invloed is van je vrouwenlijn 
  • de kracht door verbinding beleven
  • meer ontwikkeling en ruimte voor expressie van jouw vrouwelijke energie creëren 
  • de ingesleten patronen van trauma ombuigen naar minder/geen impact op jouw kinderen

Dan is het zeker een goed idee om voor deze workshop in te schrijven. Het is geschikt voor alle vrouwen,  jong en oud. Laat je verassen door magie, verwondering en de helende oerkracht van vrouwelijke energie

Ervaring van Marleen Bekker:

Bij Lianne dacht ik voor het eerst: ja! Dit is hoe ik een opstelling graag begeleid zie. Het proces volgend, veel ruimte voor de representanten om hun eigen beweging te volgen en scherpe observaties van haar. Maar vooral doet ze het met zoveel liefde en warmte, daar kunnen alleen maar mooie dingen van komen. Ik ben je dan ook heel dankbaar, lieve Lianne, voor de inzichten die ik bij je heb gekregen tijdens de vrouwenlijnopstelling van een paar weken terug. Ik kijk zoveel milder naar mijn moeder en naar mijn familie, omdat ik eindelijk benoemd heb zien worden wat ik voelde, maar wat ik niet kon plaatsen. Jij schept ruimte, benoemt, laat gebeuren. Dank je wel, lieve Lianne!