Het medicijnwiel en haar twaalf getallen

Word je geconfronteerd met thema’s in je leven die zich herhalen?  Het medicijnwiel als krachtig middel om, naast inzicht en verbinding, meer balans en diepgang te realiseren.

Het Medicijnwiel vertelt over jouw mogelijkheden en de invloed daarop van jouw familiesysteem.

Het belang van deze kennis is dat je jouw kwaliteiten meer tot zijn recht laten komen. Voor jezelf en eventueel ook de mogelijkheden van je kind of je partner beter gaat begrijpen en doorzien. Een bijsluiter die verduidelijkt en mogelijkheden verheldert.

Alles is met alles verbonden

De energie van je familielijn en wat daar is ge- en beleefd, beweegt zich door jou en je lichaamscellen. Het heeft een directe invloed op je leven en daarmee ook op dat van jouw kinderen. Elke dag weer. Krachtige, prettige en stimulerende energie, maar ook de ervaringen die moeizaam waren of miskend werden.

Gevoelens van rouw of bijvoorbeeld een abortus of miskraam waar in het tijdsbeeld van toen geen plek voor de bijbehorende emoties was. Deze onderdrukte ervaringen tonen zich, vervormd, in een volgende generatie. Bijvoorbeeld door het gevoel van een kind er helemaal niet bij te horen of in het uiten van gedrag wat moeilijk grijpbaar is.

Het inmiddels bekende van 2e en 3e generatie oorlogsslachtoffers is een inmiddels bekend voorbeeld van het doorgeven van miskende en onderdrukte ervaringen.

medicijnwiel-en-haar-twaalf-getallen

 

Jouw keuzes en invloed

Alle ervaringen en intenties uit het verleden hebben jou gebracht waar je bent. Dankzij al die generaties voor jou sta jij waar je staat. Je hebt dit leven en jij kunt daar met jouw mogelijkheden een draai aan geven die voor jou passend is.

In je familie van herkomst wordt o.a. de basis gelegd voor:

  • Je gevoel van veiligheid
  • Je gevoel van eigenwaarde
  • Je psychisch welbevinden
  • Jouw sociale omgang

Elk familiesysteem vormt de unieke basis voor ieders vaardigheden en mogelijkheden. Deze vorming neem je mee de wereld in. In de dagelijkse praktijk bevestigen situaties wat makkelijk is voor jou, wat onderbelicht is gebleven of te veel de boventoon voert. Alles komt tot uitdrukking op verschillende lagen; fysiek, emotioneel, psychisch etc. In de nabijheid van de ander lichten schaduwstukken op. Daar schuilen onbewuste patronen die om aandacht vragen. Juist wat je moeilijk vindt of je diep raakt is de moeite waard om te onderzoeken en daarmee meer balans, welzijn en levensplezier te ervaren.

De betekenis achter de getallen van het medicijnwiel geven het inzicht in die kwaliteiten en de rode draad in je leven waarmee je leven vormgeeft.

De kennis over jouw invloed en die van je voorouders samen kan een katalysator vormen als gezonde basis voor jezelf en je kinderen.

Laat je verrassen door deze altijd aanwezige informatie en mogelijkheden. Om met meer balans en moeiteloosheid te creëren in dit leven.

Praktisch

De elementen van het medicijnwiel

Met behulp van je geboortedatum wordt het medicijnwiel en haar vijf elementen uitgelegd;

  • Karma
  • Talent
  • Essentie
  • Levensthema
  • Levensdoel

Onderin het medicijnwiel staat het getal dat verbonden is aan jouw karma.

Wat er in jouw vrouwen- en mannenlijn heeft gespeeld zorgt voor de balans van je levensthema (verbonden met de♀lijn) en je talent (verbonden met je ♂lijn).

Alle getallen bij elkaar brengen je richting realisatie van je levensdoel.

De essentie in het midden komt gaandeweg de jaren tot leven door bewustzijn op levenslessen die verbonden zijn met je karma. Ben je benieuwd naar meer informatie kijk dan naar de filmpjes