Systemisch werk

Systemisch werk is een heel daadkrachtige manier van werken bij problemen die je tegenkomt in je leven.  Je krijg inzicht in de kern van het probleem waarna herstel kan optreden.


Systemisch werk

Systemisch werk is gebaseerd op het idee dat een situatie niet zomaar uit de lucht komt vallen. Iemand wordt geboren in een systeem en groeit er in op. Generaties lang zijn ouders en grootouders ons voorgegaan. Als ziel kom jij in dit familiesysteem en wordt je gevormd. Het heeft jou gemaakt wie je bent. Gevoelsmatig kun je al lang ervaren dat iets niet klopt, maar door loyaliteit aan het systeem, dat we allemaal hebben, onderdruk je vaak essentiële gevoelens. Zolang er geen situaties voorkomen die je als echt zorgelijk ervaart, kun je het volhouden om te leven zoals je gewend bent.

Wanneer je geïnteresseerd bent in de oorzaak en gevolgen van terugkerende thema’s in je leven, kan het zinvol zijn om te kijken naar jouw familiesysteem en het effect daarvan op jou.

Voorbeeld: Boosheid is een emotie die niet echt wordt gewaardeerd in onze samenleving. We kijken liever naar blije mensen, gaan liever om met positief ingestelde mensen. Maar wat als boosheid regelmatig op jouw pad komt, door bijvoorbeeld gedrag van je kind of je partner? Dan kan in een sessie de oorsprong duidelijk worden en doorleefd worden. Daarmee breng je balans voor jezelf op het gebied van dit onderwerp. Je leert er anders mee omgaan wat invloed heeft op de mensen om je heen.

Voor iedere familie is er een unieke code hoe men met elkaar omgaat. Jij weet als geen ander hoe dat in jou systeem werkt. Je trekt mensen aan die als vanzelf als een puzzelstukje passen op jouw manier van leven. Het onderzoeken van je achtergrond geeft mogelijkheden voor nieuwe opties in je leven.

Vrouwenlijnopstelling

Speciaal voor vrouwen is er een mogelijkheid om zich te oriënteren op de invloeden die zijn doorgegeven door hun voormoeders. Een vrouw leeft vanuit een andere energie dan mannen. In deze tijd wordt duidelijk hoe in de loop van de generaties trauma is ontstaan in specifiek de vrouwen-energie. Waar vrouwen vanuit hun oorspronkelijke natuur verbindende en ontvangende energie belichamen, is dat door verschillende oorzaken in de afgelopen eeuwen vaak grotendeels verdwenen of verminderd. Het gevolg is een op veel gebieden ontwrichte samenleving rondom het thema vrouwelijkheid met verknipte ideeën en overtuigingen wat een vrouw moet voorstellen en betekenen. Het onderzoeken van de prettige en minder prettige  invloeden in jouw vrouwenlijn geven inzicht en vaak ook bevrijding van dat wat er is gestagneerd of vastgelopen. Het resultaat kan zijn dat je de oorspronkelijke vrouwenenergie kan gaan omarmen en leven.

Een aantal keren per jaar organiseer ik daarom de workshop Heel en beleef de magische kracht van je vrouwenlijn“. 

Ontstaan van familieopstellingen

Familieopstellingen is een ander woord voor Systemisch werk. (Werkend met het familiesysteem) Het is een vorm van psychotherapie die in West-Europa geïntroduceerd werd door Bert Hellinger.

Deel dit bericht