Boeken

Inspirerende/interessante boeken

Een greep uit mijn boekenkast om jou te stimuleren meer te ontdekken over onderwerpen rond Hoog sensitieve mensen/kinderen, persoonlijke ontwikkeling en andere inspirerende boeken.

“Heb je na het lezen van deze lijst een lees tip die hier echt bij hoort, ik hoor het graag!”Hoog sensitieve personen-Elaine N. Aron

Elaine is een psychotherapeut die onderzoek heeft gedaan naar het fenomeen Hoog sensitiviteit. Zij heeft ontdekt dat mensen met deze eigenschappen en de klachten die er mee samen gaan, opgelost kunnen worden door anders om te gaan met jezelf. Een feest van herkenning voor de hoog sensitieve mensen onder ons!


Het Hoog Sensitieve Kind- Elaine N. Aron

Fijn boek om te lezen als je het gevoel hebt dat jouw kind nét iets anders nodig heeft van jou als ouder. Hoe herken je een Hoog Sensitief Kind en hoe ga je er mee om. Vooral fijn om te lezen over de emoties die het kind kan laten zien en hoe je er anders mee om kan gaan. Van tips rondom opvoeden in een omgeving met minder sensitieve mensen, hoe om te gaan met de emoties en slaapproblemen van je kind, gericht op verschillende leeftijdsgroepen.


De ontembare vrouw- Clarissa Pinkola Estés

Dit boek heb ik ontdekt in de boekenkast in de tijd dat ik werkte in de vrouwenopvang. Geweldig boek als je houdt van symbolische krachtige en eindeloos oude verhalen uit de hele wereld.  Aansluitend op het verhaal wordt er een complete uitleg gegeven door de Jungiaans analytische therapeute en canatadora (vertelster) Clarissa Pinkola-Estés over de betekenis achter alle symbolen in het verhaal.  Voor elke vrouw een absolute aanrader als je jouw oorspronkelijke “wilde” natuur tot leven wil brengen. Dus voel jij je wat down of verveeld, laat de “wilde” oer vrouw in jou tot leven komen door je onder te dompelen in deze prachtige verhalen.


 Beelden In je hoofd-Lot Blom

Kun jij ook niet anders dan denken in beelden en daar allerlei associaties bij krijgen en daardoor ineens heel ergens anders zijn met je gedachten dan waar de ander(en) in het gesprek, of in de groep zijn? Dan is het lezen van dit boek bijzonder prettig. Het brengt je inzichten, geeft een nieuwe kijk op jou of je kind, waardoor je ontdekt dat je niet dom bent, maar juist heel ruim en snel denkend. Je kan je vaardigheden leren inzetten waardoor beeld-denken een kunst en gave blijkt.


De taal van de vrede-Marshall B. Rosenberg

Hét boek en dé manier om werkelijk met de ander in gesprek te komen en te blijven. Want door deze manier van communiceren leer je écht naar de ander te luisteren, jezelf duidelijk te maken en meer vriendelijkheid in jezelf en naar de ander te ontwikkelen. Kortom, wil jij minder conflict en meer fijne contacten: Lees dit boek vooral! Het zal je leven een heel aangename wending geven.


De boodschap van WATER- Masaru Emoto

Dit boek is echt een must-have! Als je dit makkelijk en snel lezende boekje uit heb, kijk je met totaal andere ogen naar jezelf, de manier waarop je met jezelf en de ander omgaat. In ieder geval brengt het je werkelijk een onvoorstelbare input om vooral liefdevol met jezelf en daarmee met de ander om te gaan. Door middel van foto’s van bevroren waterkristallen laat deze Japanse onderzoeker zien wat negatieve of positieve woorden, gedachten, emoties en zelfs verschillende soorten muziek doet met de structuur van water. Tel dat op bij het feit dat we voor meer dan 70% uit water bestaan…. Lezen maar!


Grenzeloos bewustzijn- Gregg Braden

Als ik dan toch bezig ben om wat meer spirituele boeken onder het voetlicht te brengen die wetenschappelijk onderbouwt worden, dan mag dit boek werkelijk niet missen. Gregg Braden legt op een duidelijke manier uit hoe de mate van je bewustzijn bijdraagt aan jouw werkelijkheid. Jouw leven weer herstellen en volgens het bedoelde plan laten verlopen? Dan is dit boek een mooie mogelijkheid om daar een start mee te maken. Hij legt uit hoe het werkt met de Wet van Aantrekkingskracht, waar vandaag de dag zoveel over gesproken wordt. Hij combineert de wetenschap met oude wijsheid en tradities.


De biologie van de overtuiging- Bruce Lipton

Ja nu wordt het leuk! Dit is echt voor de diegene die graag wetenschappelijk bewijs willen hebben om te kunnen geloven wat er beweerd wordt over positief denken en de wet van aantrekkingskracht. Bruce Lipton was celbioloog en onderzoeker op het gebied van spiercellen. Hij had verschillende academische functies. In 1985 heeft hij het inzicht gekregen dat het niet de genen zijn die ons leven bepalen, maar dat wij het zelf zijn die onze genen in beweging kunnen brengen door onze gedachten, gevoelens en overtuigingen. Hij komt tot deze conclusie na uitgebreid onderzoek rondom moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken.


Literatuur

Naast het lezen van informatieve boeken vind ik het zelf ook erg fijn om gewoon literatuur te lezen:


Ken jij Paulo Coelho? Ik ben echt fan van deze schrijver.

Deze man kan mij, en héél veel andere mensen op de wereld, zo meeslepen in zijn verhalen, dat ik huil, lach, bang wordt en wat al niet meer, tijdens het lezen. Hou je van betekenisvolle boeken met prachtige verhaallijn. Dan lees eens iets van hem.
Mijn eerste boek van hem was, al weer écht lang geleden: De Alchemist.

Of de bekende: Pelgrimstocht naar Santiago.

Misschien minder bekend, maar even zo goed erg fijn om te lezen: De heks van Portobello.


En dan natuurlijk mijn andere favoriet: Isabel Allende

Het huis met de geesten. Het boek dat ook zo prachtig is verfilmd in 1993 The house with the spirits. Ik heb de film volgens mij wel vijf keer gezien. Even zo prachtig als het boek. Aansluitend verslingerd geraakt aan haar boeken waar ik de meeste wel van gelezen heb.