Visie

Mijn levens- en werkwijze: het gaat erom hoe ieder zijn eigen waarheid leeft en ontdekt. Iedereen weet diep in zijn hart wat hij nodig heeft. Ik wil je een handreiking bieden om te ontdekken hoe je jouw vragen kunt leren doorzien en beantwoorden.


Ouder en kind die elkaar hand vasthouden
je medemens als spiegel

In de ruim 20 jaar dat ik werk als hulpverlener heb ik geleerd dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Stap voor stap ontdekte ik hoe belangrijk en fijn het is om je af te stemmen op je medemens als spiegel voor mijn eigen binnenwereld. Kinderen zijn hele pure spiegels omdat zij nog dicht bij hun oorsprong staan. Uit liefde voor het innerlijk proceswerk groeide mijn wens om mijn eigen praktijk te starten.

Rotsvaste overtuigingen

Overtuigingen vormen zich in de loop van het leven en zorgen ervoor jouw ervaringen. Uit eigen ervaring weet ik dat het niet altijd makkelijk is om te blijven geloven in de goedheid van een ander. Het idee dat je kan hebben is dat als jij jezelf maar aanpast, of als de ander maar niet zo zou doen, dat het dan beter wordt.

Door de anderen uit te sluiten of te forceren zich aan te passen, denk je de situatie te kunnen beheersen. Zo werkt het soms even maar nooit langdurig. Een zelfde ervaring zal in een ander jasje opnieuw op je levenspad verschijnen. Langzaam maar zeker ontstaat een rode draad die duidelijk maakt wat er in jouw leven ontwikkeld wil worden. Je creëert  als het ware zelf jouw situaties.

Een voorbeeld hiervan is als je altijd aardig wilt zijn tegen anderen. In jouw omgeving zullen er mensen komen die overheersend aanwezig zijn. Je kan je hierdoor terneergeslagen voelen, want jíj bent toch aardig! Je kan die mensen uit je leven bannen, maar ze zullen op andere plekken weer tevoorschijn komen. Jouw grenzen worden zo op de proef gesteld en het gaat net zo lang door totdat jij op een dag niet meer zo aardig doet, wat je eigenlijk niet wil. Schuldgevoel neemt het daarna van je over. Dit was niet wat je wilde. Door het altijd aardig willen zijn, trek je in zo’n geval de tegenpool aan.

Je creëert je eigen situaties

Het mogelijk om weer af te stemmen op jouw authenticiteit. Je ware zelf. Minder gedreven door emoties of verwachtingen, maar door liefde en overgave voor wat zich aandient. Het gevoel leren accepteren. Ontdekken wat het is dat om aandacht vraagt. Het heeft tijd nodig en oefening. Net zolang totdat je merkt: ik kom zo veel beter tot mijn recht! Vanuit deze ontdekkingen kun je nieuwe uitdagingen op je pad aan gaan en veranderen situaties in jouw leven en dat van de mensen om je heen.

Doel

Bij mijn begeleiding is het doel om je weer te verbinden met je talenten en kwaliteiten. Je gaat ontdekken hoe alle antwoorden in jou aanwezig zijn en wat je nu nog tegenhoudt om te doen wat goed voelt voor jou. Jouw proces geeft ook de mensen om je heen, en met name je kinderen, de gelegenheid om meer van zichzelf te kunnen laten zien.

Werkwijze

Door middel van systemisch werk en regressie, wordt gewerkt aan het onderwerp waar jij voor bij mij komt

Deel dit bericht